Moet u voor medische zorg naar een zorgverlener buiten GC A? Dan kunt u ervoor kiezen hier naar toe te lopen, te fietsen of met het openbaar vervoer te gaan. Als u daarbij hulp nodig heeft, neem dan contact op met een COA-medewerker op uw locatie.

Is de reis naar uw zorgverlener verder dan 10 kilometer? Dan kunt u bij het COA een OV-kaart aanvragen. Met deze kaart kunt u reizen met het openbaar vervoer. Het COA betaalt de OV-kaart, u hoeft zelf geen reiskosten te betalen.

Taxi
Kunt u om medische redenen niet zelfstandig naar de zorgverlener reizen? Neem dan contact op met het GC A. Het GC A bepaalt of u recht heeft op taxivervoer naar uw zorgverlener. Het GC A gebruikt hiervoor medische criteria die gelden voor alle bewoners.

Spoed
Bij medische spoed en tijdens avonden, nachten en weekenden bepaalt de GC A Praktijklijn hoe u bij de zorgverlener kunt komen.
Om u snel te kunnen helpen met uw medische spoedvraag, is het handig als u in het Engels of Nederlands met de Praktijklijn belt. Dit doet u bijvoorbeeld door hulp te vragen van iemand die één van deze talen spreekt. U kunt de Praktijklijn bereiken via het telefoonnummer 088-11 22 112.

Bevestiging van de taxirit
Als het GC A vindt dat u om medische redenen een taxi nodig heeft voor het bezoek aan een zorgverlener, dan kunt u bij het COA (meestal de receptie) een ritbevestiging ophalen. Op dit formulier staat wanneer de taxi u komt ophalen. Neem dit formulier mee naar uw zorgverlener, samen met uw zorgpas. Met de gegevens op het formulier kan uw zorgverlener een taxi bestellen om u weer terug naar de COA-locatie te brengen. U mag zelf niet bellen naar het taxibedrijf.

Wachttijd
De taxi komt u ophalen bij de receptie (tenzij met u een andere ophaalplaats is afgesproken). De taxi kan iets eerder of later zijn dan de afgesproken tijd om u op te halen. Zorg er daarom voor dat u 15 minuten eerder bij de receptie bent. Als de taxi er niet is op het afgesproken tijdstip, wacht dan minimaal 15 minuten.
Retourrit: in sommige delen van Nederland kan het lang duren voordat de taxi u bij de zorgverlener komt halen om u terug te brengen naar de COA-opvanglocatie. Soms kan dit een uur duren.

Extra passagiers?
Een taxi wordt voor u als patiënt besteld. U mag maximaal één begeleider of kind meenemen. Geef dit vooraf door aan het GC A. Die vertelt de chauffeur hoeveel passagiers hij moet meenemen.

Let op:
Heeft u een taxi besteld, maar is die niet meer nodig? Bel dan naar de GC A Praktijklijn (088-11 22 112) om dit door te geven. Zo komt de taxi niet voor niets.
Meer informatie over vervoer kunt ook u vinden in de folder: Reizen naar een zorgverlener.